300x600
Killer Lemon Butter Sauce for Fish Recipe
Fish Recipe
Killèr Lèmon Buttèr Saucè for Fish Recipe - A Lèmon Buttèr Saucè with Crispy Pan Frièd Fish that would bè pèrfèctly at homè in a posh rèstaurant, yèt is so quick to makè at homè! Browning thè buttèr givès thè saucè a rich, nutty aroma which pairs bèautifully with frèsh lèmon, as wèll as thickèning thè saucè and giving it a gorgèous goldèn colour.
Ingrèdiènts :
Lèmon Buttèr Saucè:
- 60 g / 4 tbsp unsaltèd buttèr (cut into piècès)
- Salt and finèly ground pèppèr
- 1 tbsp frèsh lèmon juicè
Crispy Pan Frièd Fish:
- 2 x thin whitè fish fillèts (120-150g / 4-5oz èach), skinlèss bonèlèss (I usèd Brèam, Notè 1)
- 2 tbsp whitè flour
- 2 tbsp oil (I usè canola)
- Salt and pèppèr
Sèrving:
- Lèmon wèdgès
- Finèly choppèd parslèy (optional)
Instructions :
Lèmon Buttèr Saucè:
- Placè thè buttèr in a light colourèd saucèpan or small skillèt ovèr mèdium hèat.
- Mèlt buttèr thèn lèavè on thè stovè, whisking / stirring vèry now and thèn. Whèn thè buttèr turns goldèn brown and it smèlls nutty - about 3 minutès, rèmovè from stovè immèdiatèly and pour into small bowl.
- Thèn add lèmon juicè and a pinch of salt and pèppèr. Stir thèn tastè whèn it has coolèd slightly. Adjust lèmon/salt to tastè.
- Sèt asidè - it will stay pourablè for 20 - 30 minutès. Sèè Notè 3 for storing.
Crispy Pan Frièd Fish:
- Pat fish dry using papèr towèls. Sprinklè with salt & pèppèr, thèn flour. Usè fingèrs to sprèad flour. Turn and rèpèat. Shakè èxcèss flour off wèll, slapping bètwèèn hands if nècèssary.
- Hèat oil in a non stick skillèt ovèr high hèat. Whèn thè oil is shimmèring and thèrè arè faint wisps of smokè, add fish. Cook for 1 1/2 minutès until goldèn and crispy on thè èdgès, thèn turn and cook thè othèr sidè for 1 1/2 minutès (cook longèr if you havè thickèr fillèts).
- Rèmovè immèdiatèly onto sèrving platès. Drizzlè èach with about 1 tbsp of Saucè (avoid dark spècks sèttlèd at thè bottom of thè bowl), garnish with parslèy and sèrvè with lèmon on thè sidè.
0 Comments